Blog > Komentarze do wpisu
Soczysty Schab Pieczony

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/261773_198528783530591_100001204126726_585179_7788040_n.jpg

Składniki:

  • około 2,5 kg schabu bez kości ( może być kilo, 2 ile kto chce)
  • tymianek, rozmaryn
  • 2-6 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej

Wykonanie:
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć nim  mięso. Zioła posiekać, rozetrzeć z pieprzem, a następnie mieszanką posypać mięso. Tak przygotowane mięso najlepiej jest zostawić na całą noc pod przykryciem w lodówce. Następnie umieszczamy je w brytfannie, skrapiamy kilkoma łyżkami oleju i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 200°C i pieczemy godzinę. Gdy schab się zrumieni, podlać wodą, a potem, co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Po wystudzeniu kroimy na plastry i podajemy do obiadu lub też na zimno z dipem chrzanowym, tzatzikami lub jak kto lubi.

Uwaga! Tak przygotowane mięso można również piec w rękawie do pieczenia lub folii.

piątek, 27 maja 2011, metodadukana

GG: 1130036

ZACHCIEWAJKA Masz jakiś pomysł na przepis? Chcesz abym zaprezentowała coś konkretnego? Napisz do mnie !

Wyślij adres Mojego bloga znajomemu

Protected by Copyscape Online Infringement Detector

Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty na tym blogu są mojego autorstwa. Jeśli spodoba Ci się jakiś przepis, wykorzystaj go, ale nie publikuj jako własny i nie kradnij zdjęć! (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)!!!